Hvad Er En Widget I WordPress?

Skrevet d. 01. May 2020
Canva.com
wp-plugins.dk

Widgets er en nem måde at tilføje smarte applikationer og funktioner til din WordPress hjemmeside. Generelt er widgets lavet for, at du bedre kan navigere rundt på en hjemmeside samtidig med, at det gør dit design mere spændende og overskueligt.

Hvad er en widget? En widget er en software, der er lavet for at gøre din hjemmeside eller din app mere brugervenlig. I WordPress bruger man widget elementer til at indsætte i sit tema i widget-områder. Du finder widget i appearance, hvor du kan eksempelvis kan indsætte dem i din header, footer eller sidebar.

Der findes mange forskellige elementer/widgets, som du kan tilføje til din WordPress hjemmeside, og du kan installere flere end der allerede er i dit tema, hvis du går til Add Plugins og eksempelvis søger efter Widget.

Her kan du finde smarte widgets til at eksempelvis tilføje google reviews, sociale meider eller bannerreklamer på en smartere måde.

Sådan indsætter du en widget

Hvis du befinder dig i dit Dashboard i WordPress skal du vælge Appearance i sidemenuen og derefter Widgets.

Her kan du se, hvilke Widgets der er til rådighed, og du kan se, at du kan tilføje widgets i din sidebar, header, footer etc.

Nogle af de mest almindelige widgets at tilføje er eksempelvis sine kategorier fra sin blog, billeder, en navigationsmenu eller seneste kommentarer.

Man kan også bruge en widget til at tilføje en video, en kalender og meget meget mere. Det er ganske simpelt, og man behøver blot at trække en widget over til den placering, som man ønsker. Man kan også gøre dette mere visuelt, hvis man i steder vælger at gå ind i på visit site, og derefter trykker customize.

Her er der også en blok i menuen, som hedder widgets, og alt efter, hvilket tema man har, kan man trække elementer til sin header, sidebar eller footer, og derved se med det samme, hvordan det ser ud.

Så en widget er i princippet bare en simpel måde at tilføje indhold og grafik til din WordPress side, og du kan lave alle mulige smarte funktioner uden at være udvikler. Dette giver dig derfor mulighed for at lave et unikt design, så din hjemmeside ikke ligner alle mulige andre hjemmesider, og der er rig mulighed for at eksperimentere.

Tak til Formula Swiss

Vi vil gerne sende et tak til Formula Swiss, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Formula Swiss er en producent og webshop, der sælger økologiske produkter med CBD. Du kan læse mere om, hvad CBD er på følgende artikel https://dk.formulaswiss.com/blogs/cbd/hvad-er-cbd

Har du hørt om Wordpress Divi og tænker, hvad er det? Er det en ny version af Wordpress, eller er det et plugin, som jeg er nødt til at installere i min wordpre…
Læs mere
I dette indlæg snakker vi lidt om 1-klik wordpress, og hvad meningen egentlig er med dette begreb. I dag er det heldigvis blevet utrolig nemt at opstille en hj…
Læs mere